Beste tid - men dessverre disket

Allan i ferd med å runde Kineseren i innspurten (Skjermdump fra VGTV + Sport)

Det kunne blitt alle tiders avslutning på World Cup-helgen i Salt Lake City da Allan Dahl Johansson spurt-slo Kinas Chuanyi Sun i Relay Mixed søndag. Allan, sammen med Martine Ripsrud, Stange, fikk beste tid av 14 lag, men de ble dessverre disket.

Vi kjenner ikke reglene i Relay Mixed, men vi forsto at disken skyldtes at Martine gikk for tidlig ut før en veksling. Kanskje var det ikke så lurt av Allan å legge seg ut for å slippe de andre forbi seg på hans første etappe. Vi forsto at han ville ha drahjelp, men samtidig ga de fra seg den åpenbare fordelen det må være å veksle først og i innerste spor. Nå ble vekslingene litt kaotiske. Kina sto igjen som vinner.

For øvrig ble det en måtelig helg for våre. Allan falt under fellesstarten på fredag og endte sist. Vi kunne ikke se at noen kom borti ham. Det så ut som han ga etter i venstre ankel slik at skøyta glapp, men det kan foregå mye i et så trangt felt. På 1500m lørdag ble det en 16. plass på 1.44,83. Vinner ble Jordan Stolz på fantastiske 1.40,87. På 1000m klasse B ble det en 24- og en 25-plass på Allan.

Ragne Wiklund har hatt influensa på forhånd, men stilte opp på 3000m fredag, angivelig bare for å fullføre. Hun slo likevel Sáblíková i samløp og gikk inn til 9-plass på 4.02,35, mindre enn 3 sek. fra pallen. Vinner ble Joy Beune på 3.56,86. Flere løp gikk ikke Ragne.

Vi håper på bedre lykke i Quebec og Calgary!