ASK vant Vikingløpet i år igjen

Løperne våre mottar Vikingløp-trofeet (Foto: Marja Haartsen)

I helgen 27-28. januar ble det tradisjonsrike Vikingløpet organisert i Tønsberg. Aktiv-løpere som deltok, var søstrene Liv, Selja og Helle Boldingh Debernard, Sunniva Johannessen, Emmeline Berentsen, Ulrik Ervik, Axel Haartsen Njøs, Knut Pedersen og Aron Feiring. De gjorde en fenomenal innsats som for andre år på rad resulterte i kåring som beste klubb og fikk dermed vandrepokalen i form av Slottsfjelltårnet. Bjugn/Ørland og Sør-Fron ble henholdsvis to og tre.

I rekruttklassen gjorde Liv Boldingh Debernard fire flotte løp (det gikk rykter om pers). Søster Selja går i 11-årsklassen og fikk en god 3. plass på en av 500 metere og ble nummer 5 sammenlagt (3. beste norske løper) i klassen. I 12-årsklassen for gutter fikk Ulrik Ervik sterk konkurranse av nederlandske Anton Boersma, og etter 3. distanse var det ikke gitt hvem som skulle vinne - men i siste duellen på 1000m gikk Ulrik til en sterk ny pers og tok dermed seieren.

Bursdagsbarnet Sunniva Johannessen fikk god konkurranse fra Latika fra Geithus, som er tilbake i form. Den siste 1000m var avgjørende for sammenlagtresultatet. Sunniva kjempet hard til de siste meterne og vant klassen. Vikingløp-pokalen var beste «bursdagsgave» på 14-årsdagen, sa hun.

Axel Haartsen Njøs og Helle Boldingh Debernard går i harde klasser i henholdsvis G13 og J14 og gjorde en bra innsats. Det samme gjorde Knut Pedersen i G15 som var i nærheten av persene sine på 1000 og 1500m.

Også i den eldste klassen gjorde Aktiv det bra, selv om vi savnet Eirik Andersen. Han kunne ikke delta der han representerte Norge på glimrende vis sist uke i Ungdoms-OL i Korea (bronse og 4. plass). Emmeline Berentsen vant de tre lengste løpene (3000m lørdag og 1000 og 1500m søndag) og stakk av med seieren i 16-årsklassen for jenter. Aron Feiring var uheldig med trekningen, gikk 3 av løpene alene, men han klarte å jobbe seg til en god andre plass i Vikingløpet i G16 og ny pers på 3000m.

Under Vikingløpet er det fra 11-års klasse mulig å kvalifisere seg for Viking Race som organiseres i Heerenveen i mars, og også i år er det mange Aktiv-løpere som får være med. Selja Boldingh Debernard (J11) blir med for første gang, det samme gjør Aron Feiring (G16) som endelig får sjansen. Videre fikk Ulrik Ervik (G12), Sunniva Johannessen (J13), Emmeline Berentsen (J16) invitasjon gjennom sine seire i Vikingløpet. Eirik Andersen får komplementere reisefølget til Nederland fra klubben, Tønsberg Turn tildelte han også plass til Viking Race i G16.

Marja Haartsen

Resultatene (fra 11-årsklasse og oppover) finnes her: Tønsberg turn Speedskatingresults

Nedenfor er stilstudier av noen av våre løpere fotografert av Henrik Solgård (klikk på bildene)