Litt tungt for våre i Quebec

Ragne i par med valerie maltais på 1500m (skjermdump fra VGTV + Sport)

Sesongens siste World Cup-stevne gikk i Quebec, CAN, i helgen 2-4. februar. Våre to løpere, Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson, hadde ikke den helt store helgen. Beste plassering for Ragne var en 6te plass på fredagens 3000m med 4.04,09, tre sekunder etter vinneren, Irene Schouten, NED. Beste plassering for Allan var en 7-plass på lørdagens 1500m med 1.46,59 - 2,5 sekunder etter vinneren Jordan Stolz, USA.

For Ragne var likevel fredagen en stor dag idet hun ble tildelt trofeet for seieren i World Cup langdistanse (3000 og 5000m) foran Martina Sáblíková, CZE, og Valerie Maltais, CAN. Ragne har altså vært overlegent best over tid.

Lørdag stilte Allan også opp i fellesstart. Dessverre endte det som forrige gang med fall underveis. Igjen er det vanskelig å se hva det var som forårsaket fallet.
Det som bør være oppmuntrende for Allan, var den fine 1500-meteren. En 7de plass er veldig bra selv om det manglet noen gode løpere. Løpet var teknisk godt og veldisponert og peker rett vei for Allan.

Søndag stilte Ragne også opp på 1500m. Det endte med en 10-plass. Tiden 1.58,35 var 2,85 sekunder etter vinneren Joy Beune, NED. Også her var det noen gode løpere som sto over.
Vi var ikke helt fornøyd med Ragnes svingteknikk i helgen. Vi får håpe hun finner tilbake til sitt beste i Calgary om 14 dager!