Endelig er Valle Hovin gjenåpnet

“Åpningsrunden” med byrådsleder lae solberg i teten (rett under fanen). (Foto: Sven-Åge Svensson)

Gjenåpningen ble markert på flere måter. Først var det mottakelse med taler og lett servering i kantinen på Intility Arena. Deretter var det offisiell åpning av selve banen med båndklipping ved byrådsleder Eirik Lae Solberg - og påfølgende “åpningsrunde” med en mengde barn og voksne på slep. Dermed var kommunens program over og Aktiv Skøyteklubb kunne overta med sitt program.

Til stede ved mottakelsen var politikere og andre representanter for kommunen, samt representanter for skøytesporten. Direktør Eli Grimsby fra Oslobygg KF, som er den formelle byggherren, ønsket velkommen. Deretter var det taler av byrådsleder Eirik Lae Solberg, idrettsbyråd Anita North, en representant fra Norsk Tipping som har bevilget penger til anlegget, av skøytepresident Mona Adolfsen og tilslutt av Henning Hagelund på vegne av Aktiv Skøyteklubb og Interesseorganisasjonen for Valle Hovin.

Ute kunne vi etter hvert skimte en blek sol, så været var pent, men med en meget sur sno fra nord. Det lot ikke til å affisere publikum som strømte til banen i store mengder. Henning Hagelund ønsket velkommen over det nye og svært gode høyttaleranlegget, og han kom med litt informasjon om banen og arrangementet. Østensjø Janitsar spilte opp forut for at byrådsleder Eirik Lae Solberg klippet båndet og markerte den endelige åpningen. Etter «åpningsrunden» fikk vi en demonstrasjon av hurtigløp ved at Runar Njåtun Krøyer gikk en 500m med full fart. Vi hadde måttet låne en løper fra Asker Skøyteklubb til dette pga. at våre egne løpere var spredt på mesterskap både i Norge og andre steder i verden.

Så var det tid for 400m-runden som måtte gås i flere puljer. Her ble barn fra 12 år og nedover premiert med refleksarmbånd med LED-lys. Det så ut til å være veldig populært. Vi delte ut 124 armbånd som er lik antall deltagere på 400m-runden. Vi anslår at det kan ha vært rundt 4-5 ganger så mange tilstede. Under toppluene gjenkjente vi f.eks. en rekke av klubbens garde av tidligere løpere, ledere og funksjonærer som ville ta den nye banen i øyesyn.

Anders Oppen fra Oslobygg smilte bredt og var glad for den store tilstrømningen. Han har vært prosjektleder for Nye Valle Hovin hos Oslobygg KF. Oppen syntes det har vært veldig tilfredsstillende å være med å skape noe som skal være til glede for så mange, både gamle og unge. Selve entreprisen har vært utført av Håndverkskompaniet AS.

Vår egen Henning Hagelund var også blid og fornøyd. Han har jobbet for tak over Valle Hovin i årevis. Den nye isflaten er første trinn, og aldri har det vel sett lysere ut for en realisering av trinn to: selve hallen. Byrådsleder Lae Solberg bekreftet i sin tale at forprosjektet er startet.

I mellomtiden skal vi glede oss over å ha fått en tidsmessig, flott skøytebane i Oslo, og at vi – Aktiv Skøyteklubb – er tilbake på vår hjemmebane. Bare dét gir oss så mange nye muligheter.  

Sven-Åge Svensson  

Tilv.: byrådsleder Eirik Lae Solberg taler ved mottakelsen. Tilh.: ASKs Lars Rambøl kåserer avslutningsvis om pølsetradisjon ved skøyteløp (Fotos: Henning Hagelund)

Etter hvert ble det trangt om plassen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Østensjø Janitsjar underholder (Foto: Sven-Åge Svensson)

Tilv.: Henning Hagelund som mobil speaker. Tilh.: Berit Sofie Wiklund har funnet fram ASKs fane (Foto: Sven-Åge Svensson)

Byrådsleder Lae Solberg klipper båndet og markerer med det den offisielle åpningen.
(Foto: Sven-Åge Svensson)

Starten for en pulje 400m-løpere. Starter er Lars Rambøl. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Berit Sofie Wiklund og Pål Gulliksen fikk det travelt med å levere ut refleksarmbånd med LED-lys (Foto: Sven-Åge Svensson)

To som gleder seg over åpningen og tilstrømningen. Tilv.: Henning Hagelund, ASK og Interesseorganisasjonen for Valle Hovin. Tilh. Anders Oppen, Oslobyggs prosjektleder for nye Valle Hovin. (Foto: Sven-Åge Svensson)

To av ASKs eldre, trofaste som også ville ta det nye Valle Hovin i øyesyn. Fra v.: Dag Bjørnstad og Kjell Svean (Foto: Henning Hagelund)

Etter nesten fire års pause, var det plutselig full fart igjen hos Odd Arild i kiosken. (Foto: Sven-Åge Svensson)