Sterk Aktiv-innsats under Hamarlekene

10 ASK-løpere var i sving på glattisen på Hamar, under de årvisse Hamarlekene.

nok en løper under den magiske 40-grensen: 16-åringen Aron Feiring noterte 39.87 i Vikingskipet under hamarlekene. (foto: Marja haartsen.)

OSLO/HAMAR: Samtidig som EM enkeltdistanser gikk av stabelen i Heerenveen, var det full fart her hjemme, med nasjonalt stevne i Vikingskipet. ASK var godt representert 6. og 7. januar, og vi har bedt Marja Haartsen sende oss en liten rapport:

Til tross for at det ikke har vært mulig å trene lengdeløp i Oslo de siste ukene, og flere har vært syke i det siste, ble det gode prestasjoner på en blid gjeng fra Aktiv skøyteklubb og treningsvennene fra OSK, under Hamarlekene i helgen.

Fam. Boldingh Debernard stilte sterkt med fire løpere, fordelt på Liv og Selja i de yngste klassene og Helle og Inka i de eldre klassene. Liv perset på begge 100-metrene og begge 300-metrene. Selja gjorde det veldig bra med to perser dag 2 på 500m og 1000m og fin sammenlagt seier i 11-årsklassen.

Ulrik Evenmo Ervik gjorde rent bord i G12 og vant klassen med sammenlagt pers i sprint firkamp. Sunniva Haug Johannessen gikk allround i JJC og satte en sterk pers på 1000m (1.29.90). En fin debut også på 3000m og hun tok en 3. plass sammenlagt. Helle Boldingh Debernard tangerte 500-meterpersen sin og satte pers på 3000m, med mer enn 23 sekunder! Axel Haartsen Njøs valgte sprint i GJC og tok en fin 3. plass sammenlagt der.

Inka Boldingh Debernard og Emmeline Berentsen, begge 2. års Jun B, deltok i allround i en samlet klasse A/B. Inka gikk inn til en flott pers på 1000m, og Emmeline gikk sesongbeste på begge distanser på søndag.

Knut Pedersen deltok søndag i sprintklasse gutter jun A/B og tok med seg to gode perser hjem på 500m og 1000m.

I gutteklasse A/B allround var det to deltakere fra Aktiv SK. Erik Andersen deltok på første dag i forberedelse til deltakelse i ungdoms OL. Aaron Feiring gikk for første gang under 40 på 500m og den nye persen lyder 39.87.

RESULTATER:

En del av de yngre løperne (opptil jun C) fra treningsgruppe ASK/OSK, hadde sammen med foreldre en hyggelig sosial kveld på en pizza-restaurant lørdag kveld.

emmeline berentsen i god fart på glatt is. (foto: Marja haartsen.)

Axel haartsen njøs th. kunne klatre opp på pallen denne helgen. (foto: ivar Njøs.)

Bronse også for sunniva, som debuterte på 3000 meter. (foto: Marja haartsen.)