God 5000m av Ragne i VM enkeltdistanser

Ragne til v. og joy beune til h. (skjermdump fra vgtv +sport)

Ragne Wiklund gikk sin nest beste 5000m på siste dag av VM-enkeltdistanser som har pågått i Calgary 15.-18.2. Tiden ble 6.52,46 som er strålende, særlig tatt i betraktning at hun har vært utsatt for en del helseproblemer i vinter, og nok ikke er fullt restituert.

Tiden hold til en 4de-plass. Vi trodde også det skulle ha endt med medalje, for ved siste passering hadde hun 0,9 sekunder til gode på bronsevinner Sáblíková, og Ragne hadde holdt ganske jevn fart. Ragne gikk imidlertid en del opp på sisterunden, mens Sáblíková gikk ned. Vi hørte etterpå at Ragne hadde hatt et feilskjær i siste ytre. Dette så vi ikke på skjermen, så vi vet ikke hvor alvorlig det var, men det kan ha vært avgjørende.

Ragnes parkamerat var Joy Beune, NED, som litt overraskende tok seieren med 6.47,72 foran landsmanninne Irene Schouten.

På torsdag fikk Ragne en 5te-plass på 3000m, et absolutt hederlig resultat vil vi si. Marijke Groenewoud, NED, snek seg 3 hundredeler foran, ellers hadde det blitt 4de-plass der også. Vinner ble Irene Schouten.

Ragne gikk også en 1500m etter 5000m på søndag. Det endte med en 14de-plass, men likevel på årsbeste - 1.56,16.
Det er en hårreisende beslutning av arrangøren å legge 5000-meteren noen få timer før 1500-meteren. For mennene var det 10.000 før 1500m! Dette virker som rovdrift på utøverne for å «holde på» publikum.  

Klubbens andre deltager, Allan Dahl Johansson, var forfulgt av uflaks i helgen. Han stilte til semifinale i Fellesstart på lørdag. Hovedgruppen slapp tre løpere foran seg, og i spurten kom Allan inn som nummer fem i hovedgruppen. Det skulle gitt en 8de-plass og avansement til finalen. Imidlertid hadde Loubineaud, FRA, 3 poeng fra den første spurten og gikk dermed foran. 8de-plassen gikk til Cepuran, USA, med 3 hundredeler bedre tid enn Allan!

I og med at Hallgeir Engebråten måtte trekke seg fra 1500m, skulle Allan komme inn som reserve. 1500m er Allans beste distanse. Under hva vi oppfatter som prøving av isen tidligere på dagen, falt Allan i en sving, skadet seg og måtte stå over 1500-meteren. Vi vet ennå ikke om det er en alvorlig eller en lett skade, men det ble meldt at han blødde. Vi håper det ikke er alvorlig!

Allan har vært forfulgt av uhell i det siste. Vi håper han holder motet oppe, og nå ønsker vi ham virkelig litt suksess!

Sven-Åge Svensson

RESULTATER FRA VMe

Allan (i rødt) manglet noen centimeter på å gå til finalen i Fellesstart (Skjermdump fra VGTV +SPort)