Rekordinnspurt i Stavanger

Axel Haartsen Njøs (JrC) og neosenior Viktor Smedstad Haukaas pyntet begge på persene i Stavanger 9. og 10. mars.

Pappa Ivar Njøs (Leinstrand IL) så 39-tallet for første gang denne sesongen! men det spørs om ikke sønnen axel (snart 14) har sin styrke på de litt lengre distansene. Viktor smedstad haukaas (th) bryter nok en barriere når han går 3000 meter under fire minutter, og dét med god margin. Foto: MOnika S. Risnes

STAVANGER/OSLO: Samtidig som Ragne og de norske kjempet om pallplasseringer i Inzell, var det duket for norgescupfinale og Rekordløpet 2024 her hjemme, nærmere bestemt i Stavanger og Sørmarka Arena. Arrangementsmessig var det ikke noe småstevne, noe blant andre ASKs Heidi Støen i overdommerapparatet kunne skrive under på.

Osloklubben stilte (i stigende aldersrekkefølge) med; Axel Haartsen Njøs, Viktor Smedstad Haukaas, Sveinung Vea og Sara Hemmer. Vi lar oss imponere over alles innsats og resultater.

Fin 3000 meterdebut

Axel kom helskinnet fra sin 3000-meterdebut, og kunne etter målgang rapportere om krefter igjen! Det virker lovende, all den tid slutttida ble 5.18,27. Han forbedret i tillegg 1000 meterpersen med tre sekunder.

Solid sesong for Viktor

Viktor har hatt en sterk sesong, og når han endelig kan «slippe opp» og hente ut overskudd, gjør han det på skikkelig vis; 3000 meter går unna på på 3.57 - under 4 minutter for første gang. På 5000 meteren søndag forbedrer han seg med sju sekunder(!) til 6,51 og noen små.

Med disse tidene tilhører unge Haukaas nå et eksklusivt knippe norske skøyteløpere.

NC-poengene for 2023/2024 venter på godkjenning, men ASK-løperen er med i tetskiktet også denne sesongen. Helt på tampen av sesongen går turen til Thialf, for avslutning på rask is. Vi ønsker lykke til også der!