Årsmøtet i Aktiv Skøyteklubb 2024

vanseklige kjøreforhold slo negativt ut for oppmøtet. (Foto: Snorre kverndokk)

Årsmøtet 2024 ble avholdt på Valle Hovin 4. april. Uheldigvis kom vinteren tilbake den dagen, noe som skapte vanskelige kjøreforhold og preget oppmøtet på årsmøte. Likevel var det 11 personer til stede, alle med stemmerett. Leder Jon Gauslaa åpnet møtet hvor Snorre Kverndokk ble valgt som ordstyrer, Jo Wiklund som referent, og Stein Opdahl og Kurt Larsen ble valgt til å underskrive protokollen.

Årsberetningen ble gjennomgått, og det var enighet om at det hadde vært en god sesong for Aktiv Skøyteklubb på mange måter. Våre løpere, fra yngre aldersklasser til veteraner, har gjort det godt gjennom sesongen. Blant annet har tre av våre yngre løpere satt nye klubbrekorder, det ble sju gull i landsmesterskapet, det har vært deltakelse i ungdoms OL, seire i verdenscupen og i veteran-VM, og Ragne Wiklund fikk både Egebergs Ærespris og prisen for Årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. I tillegg fikk vi tilbake vår egen bane da nye Valle Hovin åpnet 10. februar, og vi har fått gode signaler på at det vil komme en hall på Valle Hovin.

Det ble en del diskusjon rundt regnskapet og budsjettet. 2023 gikk med et underskudd på kr 75.000, og 2024 er også budsjettert med et underskudd. Flere var bekymret for dette da klubben må påregne en del kostnader framover som følge av satsingen på rekruttering som må starte for fullt i år, samt at det antagelig vil komme en del kostnader når vi skal etablere oss i den framtidige hallen. Styret fikk derfor signaler om at de må tenke kostnadsstyring og se på mulighetene for å øke inntektene framover.

Et forslag fra styret som ble diskutert, var å få en fullmakt til å etablere et aksjeselskap til å drifte Valle Hovin. Oslo kommune ønsker at klubbene selv skal stå for drift av kiosk og annen publikumskontakt på idrettsanleggene. Aktiv SK har ikke stor nok medlemsmasse til at vi kan klare det på dugnad, og da Valle Hovin åpnet, gjorde klubben derfor en avtale med Odd-Arild Ødegård om at hans enkeltpersonforetak utøvde klubbens driftsansvar ut sesongen som var. Årsmøtet ga styret fullmakt til å gå videre med planene om å etablere et aksjeselskap som frigjør klubben for økonomisk risiko, og som kan gjøre fremtidige avtaler om driften av Valle Hovin.

Et nytt styre ble valgt som siste punkt på årsmøtet. Jon Gauslaa ble gjenvalgt som leder, Henning Hagelund ble valgt som nestleder, Monika Risnes ble gjenvalgt som styremedlem, Hege Bratli ble valgt som styremedlem og Karen Boldingh Debernard ble valgt som varamedlem. Arild Nebb Ervik og Pål Gulliksen var ikke på valg.

Snorre Kverndokk

Fra v.: styremedlemmene Arild Nebb Ervik, Berit Sofie Wiklund og formann jo Gauslaa (Foto. Snorre kverndokk)