Johnny fyller 70 år!

Johnny Jakobsen fyller 70 år i dag. Johnnys historie i ASK strekker seg 60 år tilbake i tid. Han spilte egentlig hockey men ble overtalt av noen kamerater til å bli med i ASK, klubben til «Kupper’n». Johnny visste ikke hvem «Kupper’n» var, men ble nå med. Treninga foregikk på Kampen skole. Han tok sin første premie da han var 11 år, og den har han fortsatt. Opp gjennom klassene gikk det ganske bra. Det ble flere premier, og han vant også noen løp. Som junior ble han en gang Oslo-mester. Kameratene som fikk ham med, hadde forsvunnet ut av ASK forlengst, men Johnny fikk nye kamerater: Kai Roger Olsen, Erik Lundby, Jan Olsen, Vidar Finsand, Roger Haug m.fl.

Rundt 1980 ga Johnny seg som aktiv løper i første omgang, og gikk over i trenerrollen. Han ble trener for damene og bygde opp et stort og aktivt damemiljø i klubben. Etterhvert trente han også noen av «gutta». Innimellom satt han en kort stund i HK, avdelingen med sportslig ansvar for junior-, senior- og veteranløperne.                  

Johnny sluttet som trener etter 12 år og begynte å gå veteranløp. Han ble sprintmester for veteraner i 1992 (tror han) og var også med i noen veteran-VM rundt tusenårsskiftet. Han var lett kjennelig på sin litt oppreiste, slentrende stil, og han hadde alltid krefter på lur til å overrumple parkameratene i spurten.  Selv om han har sluttet å konkurrere, er han stadig i aktivitet sommer som vinter og opererer også som trenings-«konsulent» for de andre veteranene. Hans uttrykte mål er å kunne gå innendørs på Valle Hovin en gang - «selv om det blir med gåstol».