Sara Hemmer fyller 60 år!

Sara Hemmer fyller 60 år i dag. Stein Opdahl har tatt en prat med henne i anledning jubileet.

Sara forteller at hun vokste opp i Trondheim, og at hun ikke har noen "skøytekarriere"' fra den tiden. Hun kom i kontakt med Ask Skøyteklubb (som klubben vår het på den tiden) da Mari begynte på skøyteskolen 6-7 år gammel, dvs rundt 1990. De første årene hjalp Sara til på Skøyteskolen, og hun har senere vært funksjonær på mange stevner, bl.a. som tidtager.

I 1997 ble hun valgt som leder i AOSK (Akershus og Oslo Skøytekrets) og hadde det vervet fram til årsmøtet i fjor, bare med et avbrekk på 2 år på 2000-tallet. Hun har ikke hatt så mange formelle verv i Aktiv SK, men hun var revisor i en årrekke fram til 2013. Hun husker ikke når hun begynte, men tror det må ha vært i 1997. Forøvrig har hun vært flittig benyttet som ordstyrer på klubbens årsmøter. For vår egen del kan vi tilføye at med unntak av 2014, da Arne Jorde hadde jobben, har vel Sara stilt opp som ordstyrer i ca 10 år.

Vi kan også tilføye at Sara etterhvert har startet sin egen skøytekarriere. Hun ble veteran-norgesmester både i fjor og i år. Etter sesongen har hun alle norske rekorder i veteran K60. Hun har dessuten verdensrekorden i Allround Big Ladies (500, 5000, 1500, 10000) klasse 50!

Vi gratulerer med dagen og ønsker mange spreke år!

Sara Hemmer . Bildet er tatt noen år tilbake (Foto: Sven-Åge Svensson)

Sara Hemmer . Bildet er tatt noen år tilbake (Foto: Sven-Åge Svensson)