En prat med Allan i Stavanger

Som mange sikkert vet, har ASKs fremste representasjonsløper, Allan Dahl Johansson, valgt å flytte til Stavanger. Siden undertegnede var innom Stavanger i ferien, passet det fint å møtes og høre hva han gjør og hvordan det går der nede. Selv om han kom hjem fra samling i Heerenveen dagen før, skal han ut og sykle allerede på formiddagen. Vi gjør derfor avtale om å møtes underveis i løypa - vi med bil. Det er fint sykkelvær, og vi ser at det er nok av bakker selv på Jæren.

Vi vil gjerne høre fra hans egen munn hvorfor han valgte å flytte hit. I korthet var det for å kunne trene på bedre is, optimalisere treninga og forhåpentligvis også kutte ned på antall reisedøgn gjennom året.

Nå flyttet han hit rett etter sesongen, men han har allerede fått etablert et bedre samarbeid med Olympiatoppen - som er nyetablert i Stavanger - enn han hadde i Oslo. Ellers synes han alt virker bedre. Er det fint vær, er det mange syklemuligheter, og er det dårlig vær, kan han gå rulleskøyter i Sørmarkahallen, f.eks.

Skøytemiljøet i området er voksende. Det er flere som flytter, deriblant ASKs Marius Bratli. Allan håper Stavanger kan bli et senter slik som Heerenveen er blitt det i Nederland. Han håper også at landslaget kan legge flere samlinger hit.

På spørsmål fra undertegnede forteller han at han nå er skøyteløper på heltid. Han forsøker å leve på sponsorpenger og premiepenger fra World Cup o.l. Han leier en leilighet på Forus sammen med Ida Njåtun. Forus ligger mellom Stavanger og Sandnes, og “det er kort vei til alt”.

Vi spør også om han har kontakt med klubben - altså ASK? For tiden er det lite kontakt. Han snakker noe med Thomas (Lande Eriksen) og med Arild (Neeb Ervik).

Allan føler han er “i bedre rute” i år enn i fjor på denne tiden. Tirsdag bærer det til Hamar og “Sommerisen”.

Vi ønsker Allan lykke til, og lover å følge godt med til vinteren.

Allan gir seg tid til en liten stopp under treningsturen (Foto: Sven-Åge Svensson)

Allan gir seg tid til en liten stopp under treningsturen (Foto: Sven-Åge Svensson)