Full fart for "Speedtigers" i Oberstdorf

Oslo-klubbene var sterkt representert under en kortbane-camp i Oberstdorf den første uka i august. Dette er en årlig begivenhet som i år samlet intet mindre enn 180 løpere fra 11 land og over 30 klubber. Campen holdes i Allgaü-alpene, i Eissportzentrum, et par steinkast fra den berømte hoppbakken i Oberstdorf. Flest kortbaneløpere deltar, men flere, deriblant nederlendere og nordmenn, går begge disipliner.

Oslo Skøiteklub startet denne tradisjonen og ordnet med påmeldingen av samtlige “Speedtigers”, det vil si yngre løpere fra både Aktiv Skøyteklubb og Oslo Skøiteklub. I tillegg til ASKs Aron Feiring, Fredrik Colbensen Tveten, Eirik Andersen, Tinius Rambøl Alme og Linus Risnes, stilte ASKs tigers-pappaer Tomas Alme, Knut Erik Tveten og Kurt Feiring Larsen til to daglige treningsøkter sammen med italienere, polakker, nederlendere og engelskmenn, blant mange løpere. I mastersklassen sørget sporty løpere med mer eller mindre skøyteerfaring for mange tette dueller med høy sjarmfaktor - og det manglet ikke på innsatsen. Bortsett fra noen blåmerker og gnagsår kom alle fra campen uten skader.

 Blant løpere i de yngre årsklassene, og junior-løperne, er konkurransen tøff. Sikkert er det at Oslos løpere, som nå trener både hurtigløp og kortbane, ikke gjør seg bort.

Et fjelløp ble også gjennomført i 1900 meters høyde i fjellet Nebelhorn, og her må Eirik Andersens seier i junior D-klassen nevnes, foruten Tinus Rambøl Almes sterke 2. plass  i junior C. Dette ga også løperne en fin pekepinn på formen foran en ny sesong.

I tillegg til Eirik greide to nye ASK-løpere, Aron og Linus, kvalifiseringskravet til Star Class som gir utøverne mulighet til å konkurrere rundt om i verden i denne skøytegrenen. ASK stilte med 8 og OSK med 7 utøvere utøvere og rikelig med støtteapparat. Gjengen hadde også ytterst godt selskap av gode kortbanevenner fra Trondheim Kortbaneklubb både i ishallen og på turer i fjellet. Alle var enige om at det hadde vært en skikkelig fin tur.

Monika Risnes

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Trening gruppe 4 (Foto: Mark Damen)

Øvrige bilder er tatt av Monika Risnes.

Bilde 1: Tinius Rambøl Alme (t.v.) blir gratulert av Linus Risnes etter endt fjelløp

Bilde 2: Glimt fra sparkesykkelkonkurren for masters; Pappa Tomas Alme hakk i hel på kanadiske Rob Freitag

Bilde 3: Eirik Andersen, Aron Feiring og Miika Klevstuen i Eissportzentrum

Bilde 4: Speedtigers' maskot Sofia og mamma Anne Colbensen

Bilde 5: Pappa Knut Erik Tveten i farta

(Klikk på bildene)