Bjørn Jensen fyller 90 år!

Bjørn Jensen nådde den høye alder av 90 år den 14.8.! Han kan kalles for ASKs ”grand old man” Ingen har lengre fartstid i ASK, idet han meldte seg inn i den gang Arbeidernes Skøyteklubb allerede tidlig i 1945. Karrieren startet som aktiv i 14-16-årsklassen og fram til junior A. Senere gikk han over i administrasjon. Han har sittet i klubbens styre i flere perioder, og han har vært med 13 år i HK, hvorav 8 år som formann. (HK hadde tidligere det sportslige ansvaret for junior- og senior-løperne). Bjørn var også sekundant for Knut Johannesen ved noen av hans mesterskap. Senere ble Bjørn trener for klubbens rundt 20 dameløpere med Gerd Inger de Groot, Sigrid Sundby og Tove Berntsen i spissen. Bjørn var også trener for damelandslaget i mange år, og en av hans største opplevelser i karrieren var OL i Grenoble 1968. Det var første gang norske hurtigløpsdamer deltok i OL. Bjørn hadde også verv i NSF, bl.a. som formann i dommerkomitéen og medlem i utdanningskomitéen.

Bjørn er kjent som en saklig person med sine meningers mot, og at han nyter stor respekt i ASK, vises bl.a. av at han har både fortjenestemerke og æresmedlemskap.

ASK Liga-team ønsket å gi sitt eldste medlem en oppmerksomhet i anledning dagen. Kasserer Keith Price stilte opp på Vålerenga bo- og servicesenter hvor jubilanten bor, og overrakte en blomsterbukett i anledning dagen i går.

Vi gratulerer også så mye!

IMG_14911ref.jpg