RAPPORT FRA SOMMERISEN 2019

Sommerisen 2019 pågikk fra fredag 26. juli til og med søndag 11. august.

Mange av «våre» løpere var der, noen i hele perioden, andre i kortere perioder.  De som tilbrakte mest tid på Hamar var de som har en fot eller to inne blant skøyteforbundets treningsgrupper.

Som trener hadde jeg gleden av ha en entusiastisk gjeng av unge gutter og jenter fra samarbeidsgruppen OSK/Aktiv rundt meg den første helgen. Vi gjennomførte en isøkt på fredag, to på lørdag og en på søndag. Med på et par av øktene var også Thomas og Julie, som resten av tiden var å se i andre treningsgrupper; Thomas trente noe både med Bergensgjengen og Mjøsteam, Julie med Mjøsteam og forbundets gruppe.

Kaptein og visekaptein, dvs. August og Viktor, førte de yngre trygt gjennom flere runder blant hurtiggående eliteløpere. Litt vemodig at visekapteinen emigrerer nordover til Mjøstraktene; men vi sier lykke til, både med trening og skole. Så håper vi at August fortsetter å være med oss og viser sin akselerasjonsevne på isen.

Selv om målet var å få mest mulig ut av timene på isen, gjorde grillmiddagen i Ankerskogen, organisert av Monika med bistand av skøyte-gener fra Tveter-familien, ekstra godt.

Det nye av året hvor oppvoksende «hurtigtigere» og OSK’ere, som sjonglerer mellom long track og short track, samles til trening er spennende. Petter og Christian «hoppet» derfor av, tok med seg gjengen og dro til hopp-byen Oberstdorf til det som ble en vellykket short track camp.

Selv om undertegnede var mest opptatt av sitt «oppdrag» i Skipet var det artig å observere andre Aktive, som er tettere opp under elitenivå enn oss (foreløpig), hvor godt det ser ut til at de jobber for å nå sine mål. Allan, Ragne, Marius og Simen virker klare for å «trå til».

Nest siste dagen gikk sommerløpet. Det er hyggelig å meddele at de tre fra klubben som gikk; Allan, Thomas og Julie viste blide ansikter etterpå.

 Mvh

Amund

Julie og Thomas

Julie og Thomas

Allan

Allan