Odalsskøyta 17.-18- November

16 ivrige løpere fra Aktiv stilte til start i Odalsskøyta på Hamar 17. og 18. november. For noen var dette sesongens første innendørsløp, og mange var spente på formen etter en sommer med trening og vekst. Helgen bød på nervepirrende internoppgjør og ikke minst mange flotte perser. Dette lover bra og vii gleder oss til resten av sesongen. 

Resultater lørdag og søndag: http://212.247.216.72/speedskating/hamar/races_rank.php

Foto: Internoppgjør mellom Linus og David. Bilde er tatt av Signe Marie Rambøl Alme

Odalsskøyta.png

ASK-cupen er avlyst!

Det gikk som det måtte gå - ASK-cupen ble avlyst. Arrangementskomiteen møttes på Valle mandag kveld og måtte bare ta den beslutningen. Leder i komiteen, Magnus Hagelund, forteller at det fortsatt er problemer med anlegget. Hvis det mot formodning skulle bli fikset på tirsdag, og islegging kan begynne onsdag/torsdag, vil de ikke greie å bygge opp isen på den reparerte flaten til samme nivå som på de to eksisterende flatene. Det er uforsvarlig å holde løp under slike forhold. 

Det er meget beklagelig!

Slik så Valle Hovin ut mandag kveld. Triste saker! (Foto: Magnus Hagelund)

Slik så Valle Hovin ut mandag kveld. Triste saker! (Foto: Magnus Hagelund)

Strålende resultater for Ragne i World Cup!

Ragne Wiklund, ennå bare 18 år og junior, stilte opp i sesongens første World Cup-stevne i Obihiro/JPN i helgen. Med 2. plass på 1500 meter og 3. plass på 1000 meter i gruppe B, kvalifiserte hun seg til gruppe A fra neste stevne!

På 1500 meter fikk hun tiden 1.57,67 som ville gitt henne en 11. plass i A-gruppa. Ayano Sato/JPN var foran henne med 3 tideler, men Francesca Lollobrigida, Quishi Li og andre kjente løpere var bak! På 1000 meter fikk Ragne tiden 1.18,04.

Ragne stilte også opp på 3000 meter og ble nummer 5 med tiden 4.10,35 - mindre enn 2 sekunder bak vinneren Nana Takagi/JPN. Vi gleder oss til fortsettelsen som er i Tomakomai/JPN til helgen!

Allan Dahl Johansson ble nummer 9 på 1500 meter med tiden 1.46,63. Løpet ble vunnet av Denis Yuskov/RUS på 1.44,55. Allan ble neste beste norske løper. Sverre Lunde Pedersen ble nummer 7 med 1.46,30.

Resultater

Ragne intervjues på NRK TV etter sin strålende 1500 meter.

Ragne intervjues på NRK TV etter sin strålende 1500 meter.

Trøstesløst for hurtigløp i Oslo!

Det er ikke første gang at sesongen starter med problemer på Valle Hovin. Denne gangen er det verre enn verst. Det har ikke vært mulig å fryse hele isflaten ordentlig, slik at det har oppstått “grøfter” på tvers av isdekket - direkte farlige for løperne. Fra 12. november er banen stengt for reparasjon i ca to uker. Deler av fryseanlegget er slått av slik at betongen er blottet på ca. en tredel av banen. Selv om det er mulig å benytte den resterende isflaten, er den ikke særlig brukbar for hurtigløp. Det gjør jo ikke situasjonen bedre at Frogner også er stengt for hurtigløp, bortsett fra at en 250 meters bane er tilgjengelig innimellom.

Valle Hovin er i elendig forfatning. Etter at anlegget ble slått av, har fryserørene blitt tømt og rengjort. Nå er det meningen å sveise dem og fylle på fryseveske før ny oppstart. Rørene er imidlertid svært rustne. Første forsøk på sveising var mislykket, og det blir spennende å se om det i det hele tatt lykkes, eller hva som videre må gjøres. ASKs viktige, årlige barne- og ungdomsstevne, ASK-cupen, skulle gått neste lørdag. Bare mirakler kan redde den.

Det som synes mer enn merkelig, er at det ikke går an å inspisere og eventuelt reparere anlegget før sesongen starter, men at dette skal komme som en tilbakevendende overraskelse i det sesongen skulle vært i gang. I lengden kan det ikke fortsette slik. Vi trenger en ny bane, fortrinnsvis en hall, men den beslutningen har det heller ikke vært mulig å få fram. Er det sånn at hurtigløp ikke lenger er ønsket i Oslo?

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Hurtigløpsbane uten hurtigløpere. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)

Vi skriver 18. november, og ennå har vi ikke en brukbar hurtigløpsbane i Oslo (Foto: Sven-Åge Svensson)

6 ASK-medaljer i NM enkeltdistanser

Kombinert pall for 1000m herrer og 5000m damer. Sverre, Sofie, Camilla, Håvard, Ragne og Allan.

Kombinert pall for 1000m herrer og 5000m damer. Sverre, Sofie, Camilla, Håvard, Ragne og Allan.

NM enkeltdistanser ble arrangert i Vikingskipet 2-4 november. NM enkeltdistanser er et seniormesterskap, men det er åpent for juniorer som kvalifiserer seg. ASK stilte med 6 løpere. De tok til sammen 6 medaljer!

Allan Dahl Johansson tok sølv på 1500m, kun slått med et halvt sekund av Sverre Lunde Pedersen. Videre ble det bronse på 1000m og 4. plass på 5000m

Ragne Wiklund tok også sølv på 1500m, og fulgte opp med bronsemedaljer på både 3000m, 1000m og 5000m. Ragne ble den utøveren som tok flest medaljer i mesterskapet!

Marius Bratli: 8. plass på 500m og 9. på 1000m

Simen Kroken fikk 6. plass på 500m og 19. plass på 1000m

Thomas Lande Eriksen ble nr 11 på 5000m og 13 på 1500m

Julie Berg Sjøbrend ble nr 8 på 3000m

Link til Komplett resultatliste

Det er mulig å se løpene på nettet, (For eksempel her: Allan 1500m, Ragne 1500m, Marius 500m, Simen 500m)

Da er isen kommet!

Valle Hovin åpnet for sesongen i dag - 1. november - som planlagt. Det har vært både løpere med fartstrikå og lengdeløpsskøyter på ytre bane, og publikum med bandy- og kunstløpsskøyter på indre bane. I resepsjonen er Odd Arild klar til å leie ut skøyter, slipe, servere varme pølser, kakao mm.

Valle-isen er et stabilt tilbud for de som vil drive vinteridrett. Det gjelder særlig på denne tiden når det ikke finnes snø, og mens det begynner å bli ufyselig å sykle, spille fotball eller drive annen idrett utendørs. Lørdag er det spådd en del sol, så da er det bare å slå til og få med seg sesongens første, fine skøytehelg.

Terje Erfjord (t.v.) og Espen Hansen tar av kalosjene for å prøve sesongens første skøyteskjær. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Terje Erfjord (t.v.) og Espen Hansen tar av kalosjene for å prøve sesongens første skøyteskjær.
(Foto: Sven-Åge Svensson)

Odd Arild Ødegaard (t.h.) hjelper Pål Gulliksen å komplettere utstyret.  (Foto: Sven-Åge Svensson)

Odd Arild Ødegaard (t.h.) hjelper Pål Gulliksen å komplettere utstyret.
(Foto: Sven-Åge Svensson)

Sølv var ikke nederlag denne gangen!

Knut Johannesen fikk i dag overrakt Kongens fortjenstmedalje ved en tilstelning i Oslo Rådhus. Rundt 80 gjester, inklusiv media, var samlet i Festgalleriet (2. etasje mot sjøen). Ordfører Marianne Borgen hyllet Knut for hans mange triumfer som verdensmester, olympisk mester, europamester, norgesmester, rekordsetter, osv. Hun trakk også fram hans joviale og jordnære vesen som et forbilde for andre. Knut har tidligere mottatt en rekke høythengende priser, og er nå også av kong Harald V funnet verdig til å motta Kongens fortjenstmedalje som ordføreren deretter festet på Knuts bryst. Hun var sikker på at alle som hadde møtt eller vært i kontakt med Knut, ville synes den var meget fortjent.

I sin takketale sa Knut at han aldri hadde drømt om å stå i Rådhuset og holde tale. Han hadde heller aldri drømt om alt han hadde oppnådd av resultater og æresbevisninger. Han var blitt overrasket over å få sin egen statue, å få Idrettens ærespris - og nå Kongens fortjenstmedalje. Tidligere hadde han fått kongepokaler både av Kong Håkon VII og Kong Olav V, så medaljen fra Kong Harald V kompletterte samlingen på en måte. Knut fremhevet at han også satte stor pris på alle de venner han hadde fått gjennom idretten, og han var glad hvis det han hadde gjort, ikke bare betydde noe for ham selv, men for det norske folk. Til slutt nevnte han håpet om en skøytehall på Valle Hovin og lovet i så fall å donere sine trofeer til den.

Så kom Kampen janitsjar inn i salen og spilte flere gratulasjonsmelodier samt Kupper’n-marsjen med fynd og klem.

Deretter var det en serie taler ved Åge Dalby (leder i Morgendagens skøyte-ess), Tom W Larsen (initiativtaker til søknaden om Kongens fortjenstmedalje), Tor Berg (mangeårig trener og nær venn av Knut), Henning Hagelund (mangeårig leder i Aktiv Skøyteklubb), Mona Adolfsen (president i Norges Skøyteforbund), Morten Krogvold (velkjent fotograf) og Jan Erik Vold (velkjent poet og skøyteentusiast).

Vi ble igjen minnet om Knuts mange prestasjoner, krydret med detaljer fra løp og mesterskap. Men vi fikk også høre om Knuts kvaliteter som menneske - hans måte å møte folk med vennlighet og omtanke på - hans velvilje når det gjelder å stille opp for idretten på nasjonalt plan eller klubbplan - hans interesse for unge, lovende løpere, osv. Knuts beskjedne, men åpne og imøtekommende væremåte kan kanskje stå i kontrast til mange av dagens overbetalte idrettsstjerner.

Skøytepresidenten, Mona Adolfsen, avsluttet med disse ord: «Takk for at du valgte skøytesporten - og takk for at du er den du er». Det kan vi sikkert alle slutte oss til.    

Knut sammen med forslagsstiller Tom W Larsen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut sammen med forslagsstiller Tom W Larsen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut sammen med ordfører Marianne Borgen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut sammen med ordfører Marianne Borgen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut holder takketale - ordfører Borgen i forgrunnen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut holder takketale - ordfører Borgen i forgrunnen. (foto: Sven-Åge Svensson)

Kampen Janitsjar stilte mannsterke (foto: Sven-Åge Svensson)

Kampen Janitsjar stilte mannsterke (foto: Sven-Åge Svensson)

Knut Johannesen tildelt Kongens fortjenstmedalje!

Knut Johannesen, populært kalt "Kupper'n", ASKs legendariske skøyteløper med olympiske gull, verdensmesterskap, europamesterskap, norgesmesterskap og verdensrekorder på rullebladet, ble den 20.6. i år tildelt Kongens fortjenestemedalje. Dette ble nylig meddelt til forslagsstiller, Tom W Larsen, i brev fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Tom W Larsen er sivilingeniør og tidligere overingeniør i Skanska. Hans søknad ble forøvrig vedlagt meget flotte anbefalinger fra profilerte personer både i og utenfor skøytesporten.

Oslo kommune v/ ordfører Marianne Borgen vil stå for overrekkelsen ved en mottagelse i Oslo Rådhus tirsdag 11. september.  I tillegg til Knuts nærmeste familie vil søkergruppa, Knuts venner fra skøytesporten, dvs tidligere aktive og støttepersoner, samt media bli invitert.

Kongens fortjenestmedalje ble innstiftet av Kong Haakon VII og deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Etter statuttene blir det ved vurderingen av kandidater lagt særlig vekt på samfunnsnyttig innsats over lengre tid, inkludert frivillig arbeid og engasjement. 

Vi gratulerer Knut med denne kongelige påskjønnelsen for hans lange innsats!

Knut Johannesen under avdukningen av statuen av ham foran Bislet stadion i 2013. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Knut Johannesen under avdukningen av statuen av ham foran Bislet stadion i 2013. (Foto: Sven-Åge Svensson)

Aktivløpere ble kretsmestere i inline

Oslo Speedskaters arrangerte sitt første inline-løp på Maxbo Hvam søndag 10.juni i strålende sommervær. I tillegg til løpere fra Oslo Speedskaters og Aktiv, deltok også løpere fra Fram, Nord Odal og Kongsvinger. Løpet var dessuten kretsmesterskap for Oslo- og Akershus skøytekrets. Aktiv stilte med flere løpere som også er medlemmer i Oslo Speedskaters. Disse tok også med seg mange kretsmesterskapsmedaljer hjem.

I jenter 10-12 år deltok Hillevi Røsten og Jorunn Ruijgt som begge har vært med på skøyteskolen i vinter. I denne klassen var det ikke rangering. Klubben fikk også tre kretsmestere. Maiken Gundersen vant klassen J13-16, Linus Risnes vant i G13-16, mens Frode Eidsmo ble vinner i klassen M50.

Vi takker Oslo Speedskaters for et strålende arrangement!

Gutter og jenter 10-12 år.

Gutter og jenter 10-12 år.

Maiken Gundersen ble kretsmester i klassen J13-16

Maiken Gundersen ble kretsmester i klassen J13-16

Linus Risnes ble kretsmester i klassen G13-16

Linus Risnes ble kretsmester i klassen G13-16

I klasse M50 ble Frode Eidsmo kretsmester

I klasse M50 ble Frode Eidsmo kretsmester

Sesongavslutningen

Rammen for årets sesongavslutning var ett av klasserommene til Valle Hovin videregående skole. Omgivelsene kan kanskje ikke kalles koselige, men opplegget var det tradisjonelle. Leder Jo Wiklund var opptatt på årsmøtet til Akershus og Oslo Skøytekrets. Styremedlemmene Snorre Kverndokk og Magnus Hagelund ledet imidlertid programmet helt utmerket. De ønsket velkommen og minnet om at det hadde vært en strålende sesong, sportslig sett.  

Aller først var det premieutdeling fra klubbmesterskapet mens wienerpølsene fikk lov til å bli ordentlig gjennomvarme. Det ble straks en lang kø foran pølsekjelen, så skikkelig pølse med lompe eller brød har ikke gått av moten. Etter at pølsene var fortært, fortalte Petter Andersen litt om sin skøytekarriere. Han var jo ASKs store løper på siste del av 1990-tallet og første del av 2000-tallet.

Deretter var det klart for utdeling av den populære perseprisen. For å gjøre det riktig spennende, fikk vi presentert plassene fra 10 og fremover, og den som sto igjen som nr, 1, var 11 år gamle Emmeline Berentsen. Gratulerer! Deretter fikk Marja Haartsen og Keith Price fra ASK Liga-team ordet for å dele ut premiene til beste jente og beste gutt. Jammen var det ikke Emmeline Berentsen som også stakk av med premien for beste jente! Premien for beste gutt gikk til Eirik Andersen.

Så ble publikum sluppet løs på kakefatene - som det var mange av. Men etterhvert kom vi til avdelingen for utmerkelser. Det vanket som vanlig blomsterbuketter til trenerne. Det begynner å bli mange trenere, og de gjør en uvurderlig jobb. Til slutt ble det annonsert utdeling av noen utmerkelser for lang og tro tjeneste. Hege Bratli fikk for innsatsen som styremedlem,  som  "konsertgeneral" og dugnadsleder. Sven-Åge Svensson fikk for innsatsen som redaktør for klubbavisa og websidene gjennom mange år, og som initiativtaker og leder for "Skøyteskolen for voksne" siden 1994. Henning Hagelund som mangeårig leder i klubben og som leder for anleggsutvalget og pådriver for en skøytehall på Valle Hovin. Carl Erik Sando som trener gjennom mange år, og også som viktig medlem i anleggsutvalget. Gavene var flotte litografier utført av Steinar Hansen, kunster og klubbens sportslige leder. 

Selv om sesongen allerede ligger et stykke bak oss, er det hyggelig med en skikkelig avslutning. Så kan øynene rettes for fullt mot neste sesong.   

20180514_182618c.jpg
Petter Andersen forteller fra sin karriere.

Petter Andersen forteller fra sin karriere.

Emmeline Berentsen med perseprisen.

Emmeline Berentsen med perseprisen.

Eirik Andersen får ASK Liga-teams premie til beste gutteløper.  (Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

Eirik Andersen får ASK Liga-teams premie til beste gutteløper.

(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

Allan på pallplass i WC-finalen!

I World Cup-finalen på 1500-meter var det åtte løpere, og fire av disse var nordmenn! Deriblant vår Allan Dahl Johansson - fortsatt junior. Han har kommet inn som en vind i den internasjonale eliten på 1500 meter. Var meget uheldig i OL, men nå skulle han igjen måle krefter med de beste. Åpningen virket meget rolig, som alltid, og parkameraten Thomas Kroll fra Nederland tok en solid ledelse. Da klokken ringte, syntes avstanden til Kroll fortsatt urimelig stor. Kunne Allan virkelig hente opp dette? Om han gjorde? Han holdt farten bedre enn noen annen gjennom de tre siste rundene, passerte en sliten Thomas Kroll ved utgangen av siste sving og tok en klar parseier. Tid: 1.45,98 som senere ble rettet til 1.45,99. I neste, og siste, par kom Sverre Lunde Pedersen og Dennis Yuskov foran med hhv. 1.45,47 og 1.45,64, men Allan fikk altså sin første pallplass i World Cup. Gratulerer!

Resultater

Allan i ferd med å passere Thomas Kroll (bilde fra NRK TV)

Allan i ferd med å passere Thomas Kroll (bilde fra NRK TV)

Sesongen er over på Valle Hovin!

Det virker som en helt vanlig søndag på Valle Hovin. Noen hurtigløpere terper på svingdetaljer, Noen mosjonister dreier sine runder. Indre bane er full av folk; familier med barn som leker - noen ungdommer med kunstløpsskøyter som prøver seg på piruetter. Rundt banen ligger det høye snøfonner. Alt gir inntrykk av å være midt på vinteren. Men det er det ikke. Det er siste dagen med skøyteis for i vinter. Fra i ettermiddag er ismaskinene slått av og portene til Valle Hovin stengt. Det virker like meningsløst hvert år. Vi må finne på nye aktiviteter til isen åpner igjen om ca. syv og en halv måned.

Takk for i år!  

Valleslutt.jpg

Steinar Bolstad er død!

Det var med stor sorg vi i Aktiv Skøyteklubb mottok meldingen om at Steinar Bolstad har gått bort i en alder av 66 år.

Som så mange andre, kom Steinar med i klubben på bakgrunn av at sønnen Morten begynte å interessere seg for skøyter. Steinar viste seg straks som en engasjert og saklig person og da var ikke veien lang til å bli vervet inn i klubbledelsen. Steinar viste seg spesielt som en dyktig leder da klubben på slutten av 90-tallet var inne i en tung periode. Som leder av interimsstyret bidro han til å legge grunnlaget for nyetableringen av klubben i 2001.

Etter tiden i lederstolen, tok Steinar på seg ansvaret for gjennomføringen av konsertene på Valle Hovin. Dette var en stor og krevende oppgave som Steinar løste med stø hånd. Steinar fortsatte samtidig som medlem av klubbens hovedstyre frem til 2005. I 2007 ble han tildelt klubbens Fortjenestemerke.

Vi husker Steinar som blid, hyggelig og ansvarsfull. En tydelig og rettskaffen person man kunne stole 100% på; hel ved. Våre tanker går til Steinars nærmeste familie. Vi føler med dere i sorgen, men savnet lindres med alle de gode minnene. Vi lyser fred over Steinars minne.

Henning Hagelund

Steinar_B.jpg

Landsmesterskapet dag 2

På morgenen så vi antydning til sol, og vi håpet på en fin dag. Været ble imidlertid grått, men på isen var det mer fargerikt. Først fikk vi den offisielle åpningen. Leder i hovedkomiteen, Nils Einar Aas, ønsket velkommen og introduserte skøytepresident Mona Adolfsen og Oslos ordfører Marianne Borgen. Flankert av skøyteløpere fra ASK med norske flagg hilste skøytepresidenten til Landsmesterskapet, mens ordføreren erklærte stevnet for åpnet. To musikere med trompet og én med trommer urfremførte så Landsmesterskapets nykomponerte fanfare.

Selve konkurransene startet med 500m for 12-14 år, jenter og gutter. Dermed var alle 500-metere unnagjort, og neste distanse var 1500 for alle klasser, fra 12 til 16 år. Etter hva vi har kommet til, var det hele 60 par, og det er klart at dette måtte gås med kvartettstart. Etter 1500-metrene var det lagtempo mellom lag fra de ulike skøytekretsene. Vi fikk mange fine dueller, men det er også tydelig at dette fenger. Løperne senker skuldrene litt og har det først og fremst morsomt. 

Blant Aktiv SKs egne løpere fikk vi følgende pallplasser: Johanne Øyen Aas (J13) en tredjeplass på 500m, mens Julie Sjøbrend (15) fikk en 2.plass på 1500m. Link til resultatene finnes nedenfor, men vi kan nevne at vi lot oss imponere av Kasper Tveter, Fram IF, som selv om han går i 15-årsklassen, fikk dagens beste 1500-metertid på 1.59,36.

Også i dag var det helt vindstille og brukbare forhold, og i alle fall like forhold for alle. I morgen er det imidlertid spådd litt sludd.

Innen den tid skal det være bankett med disco. Vi får se om noen har spart krefter til i morgen.

Resultater

P1080452.JPG

Klikk på bildet for å se flere.
(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

Landsmesterskapet er i gang!

Presis kl 15 sendte starter Tom Johansson avgårde det første paret i årets Landsmesterskap som altså går på Valle Hovin i Aktiv Skøyteklubbs regi. Første distanse var 500m, og de som fikk æren av å åpne ballet, var jenter 15 år. Deretter fulgte G15, J16 og G16. Kveldens raskeste jente var Maria Netland Rabbe (J16),  Fana, med 44,17. Raskeste gutt var Kasper Tveter (G15), IF Fram, med 39,31. Etter 500m var det fellesstart for alle aldersklasser, fra 12 til 16 år.

Innimellom var det premieutdelinger med et morsomt innslag: lille Axel Haartsen Njøs på 7 år var maskot i tigerdrakt (tigeren preger jo mesterskapets logo) og med norsk flagg. Ylva Holberg Krogsmyr - stilig bunadskledd - sto for medaljeutdelingen. 

Leder i Hovedkomiteen for landsmesterskapet 2018, Nils Einar Aas, og stevneleder Heidi Støen, kunne fortelle om hektiske siste forberedelser, men så ut til å ha god kontroll. Såvidt vi kunne se, gikk arrangementet uten problemer, men dessverre fikk vi et par skader etter noe som så ut som uskyldige fall. Skader i hurtigløp skjer ellers bare sjelden.

I morgen (lørdag) kl 9:45 skjer den offisielle åpningen av Landsmesterskapet med besøk av Oslos ordfører, Marianne Borgen. Kl 10:00 fortsetter mesterskapet, først med 500m for gutter og jenter 12-14 år. 

Det er sjelden at flaggene på Valle Hovin henger rett ned, slik de gjorde i dag - forøvrig var det skyet, rundt null grader og gode isforhold. Vi håper på like gode forhold de to neste dagene!

Resultater

P1080335.JPG

Klikk på bildene for å se flere!
(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)

Allan uheldig i OL-debuten!

Vi er mange som har sett med forventning og spenning fram mot Allans debut på 1500m i OL. Starten var også den aller beste. Han holdt godt følge med Koen Verweij og passerte 300 meter raskere enn noen gang. Vi var spente på om det kunne bli noe kluss i vekslingen, men da TV-bildert skiftet til langsiden, kom Koen ut av svingen alene. Allan lå dessverre igjen i beskyttelsesmattene. På repetisjonen så vi at den høyre skøyta skar ut. Det så helt uforskyldt ut, og Allan sa etterpå at han ikke helt skjønte hva som skjedde. Etter hva vi kan se, var dette et rent uhell.

Allan var naturligvis skuffet, som alle andre, men han virket ikke knekt. Han valgte å se framover. Han er ennå ganske ung og med mange muligheter for å revansjere seg.

Dessverre feilet også Sverre Lunde Pedersen i nest siste sving, og det som skulle vært en festdag for norsk skøytesport, endte med 7de plass til Sindre Henriksen som beste prestasjon. Hans tid: 1.45,65. Gullmedaljen gikk til Kjeld Nuis/NED med tiden 1.44,01.

Resultater