Ragne avsluttet sesongen med VM-deltagelse!

VM allround gikk i helgen i Calgary/CAN. Det er jo en av drømmebanene i verden, men forholdene var kanskje ikke helt på topp. Ragne Wiklund var norsk deltager i kvinneklassen sammen med Ida Njåtun. Ragne startet med ny pers på 500m med 40,03. På 3000m og på 1500m ble det mer ordinære resultater, og hun var langt fra å kvalifisere seg til siste distanse, 5000m. Det klarte forøvrig ikke Ida Njåtun heller.

Ragne føler seg sliten på slutten av en lang sesong, og hadde derfor ingen store forventninger foran VM. Vi skal huske på at Ragne bare er 18 år, og det er klart at det “kjøret” hun har vært med på i år, er nytt og uvant for henne. Hun reiser hjem etter mesterskapet og regner konkurransesesongen for å være over. Når en tenker tilbake på sesongen, har Ragne hatt en eventyrlig fremgang, og vi ser med spenning fram mot neste sesong.

Kvinneklassen i VM ble forøvrig vunnet av Martina Sáblíková/CZE i kamp med Miho Takagi/JPN, mens herreklasssen ble vunnet av Patrick Roest/NED foran Sverre Lunde Pedersen.

Resultater

Ragne i fint driv mot ny pers på 500m (Foto fra NRK TV)

Ragne i fint driv mot ny pers på 500m (Foto fra NRK TV)

Sandefjordløpet 2019

Aktiv stilte med hele 16 løpere til start i årets Sandefjordløp, hvor 364 utøvere var påmeldt. Det ble satt utrolige 734 personlige rekorder, 300 flere enn i fjor! Det gror godt i skøytenorge, med mange potensielle arvtagere til forbildene som samtidig kjempet om medaljer i Calgary.   

Forholdene i Vikingskipet var strålende, og for mange av løperene markerer dette flotte arrangementet slutten på sesongen.  

Takk til arrangør Sandefjord skøyteklubb, utøvere, trenere og supportere, for nok en super skøytehelg!  

 Resultatene kan du se her

Tekst og bilder: Signe Marie Rambøl Alme

Maiken Nerstad Gundersen, Fredrik Colbensen-Tveten, Aron Feiring og Tinius Rambøl Alme

Maiken Nerstad Gundersen, Fredrik Colbensen-Tveten, Aron Feiring og Tinius Rambøl Alme

August Middelkopf

August Middelkopf

Tinius Rambøl Alme

Tinius Rambøl Alme

Julie imponerer i landskamp

Våre jenter har igjen hatt en god helg på skøyteisen. Julie Berg Sjøbrend deltok i juniorlandskamp i Vikingskipet på Hamar mellom Norge, Sverige, Finland og Storbritannia 23. og 24. februar. Hun vant 3000 meteren på 4.43,72 og ble nummer to på 1000 meter, og nummer fire på 500 meter. Dessverre ble det diskvalifikasjon på 1500 meter etter et fall.

En annen av våre jenter som gjorde det bra i helgen var Emilie Sparre Njøs som deltok i Norges Cup (NC7) i den nye hallen, Arena Nord-Vest, i Kristiansund. Hun gikk sprintdistansene og tok bl.a. en andreplass på 500 meter på søndagen med tiden 45,85.

Ellers har våre seniorløpere prøvd seg på rask is i Calgary. Marius Bratli , Simen Kroken og Allan Dahl Johansson deltok i Time Trials lørdag 23.2, sammen med store deler av det norske, svenske, nederlandske, Italienske, kanadiske, amerikanske og kinesiske landslaget. Våre løpere hevdet seg bra i et felt med verdens raskeste løpere.

For resultater fra landskampen se her.

For resultater fra NC7 se her.

For resultater fra Time Trials se her.

Bilder: EF sportsfoto.

Julie på toppen av seierspallen på 3000 meter. Sølvet gikk til Arwen Szygenda og bronsjen til Sarrah Marie Sanderud

Julie på toppen av seierspallen på 3000 meter. Sølvet gikk til Arwen Szygenda og bronsjen til Sarrah Marie Sanderud

Emilie Sparre Njøs i fint driv.

Emilie Sparre Njøs i fint driv.

To LM-titler og mange perser for ASKs løpere i Sørmarka

LM i Sørmarka Arena 15. - 17. februar ble en fartsfest for 130 deltagere fra hele landet. Julie Berg Sjøbrend kapret to LM-titler i klassen jenter 16 år. Linus Risnes tok sølv på 500meter i G13, og det drysset flere medaljer over ASKs løpere denne helgen.

Julie klarte å prikke formen til LM, og hun ble dermed vanskelig å bryne seg på, på de to lengste distansene. Foruten gull på 1500 og 3000, ble det og bronse på sprintdistansene. Perser ble notert på samtlige fire distanser: 43,96 – 1.25,59 – 2.10,42 og 4.39,69 ble fasit denne helgen.

I 15-årsklassen satte Viktor Smedstad Haukaas personlige rekorder på samtlige fire distanser. På søndagens 3000 meter var det nok en tid han var på jakt etter, og det er bare å slå det fast: Nå er det Haukaas jr. som har gjeldende familierekord på distansen, med 4.40,05.

I 14-årsklassen kom Maiken Nerstad Gundersen inn rett bak sine perser. Nærmest var hun på 1000 meteren søndag, med 1.54,30. David Vangen, Linus Risnes og Tinus Rambøl Alme satt personlige rekorder på samtlige fire distanser. Foruten LM-sølv på 500 meter, fikk Linus med seg bronse på 1000m og 1500m i G13. Gledelig var det også at Akershus og Oslo Skøytekrets’ jentelag tok sølv på lagtempo med Julie på laget.

Stevnets speaker Kjell Rune Kristiansen fra ASK fikk en stor jobb med å holde tritt med perserne som ble satt underveis, noe han løste med glans.

Resultater finner dere her.

Tekst: Monika Risnes

Bilder: EFsportsfoto og Monika Risnes

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

Landsmester i J16: Julie berg sjøbrend

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen

En samling ASK og OSK løpere utenfor Sørmarka Arena. Fra venstre David Vangen, Nils D’Alauzier (OSK), Fredrik Pedersen (OSK), Mathilde Pedersen (OSK), Tinius Rambøl Alme, Linus Risnes og Maiken Gundersen

Ragne er juniorverdensmester på 3000 meter!

Ikke siden Bjørg Eva Jensen i 1980 har ei norsk jente vunnet et jr. VM på skøyter. Men endelig skjedde det da Ragne nå vant 3000m i Baselga di Pine.

 Junior-VM på skøyter er et kombinert mesterskap med allround og enkeltdistanser. Ragne var i år Aktiv Skøyteklubbs eneste deltager.

Det ble noen veldig jevne oppgjør på Ragnes to best distanser. På 1500m fikk hun bronse noen tideler bak, mens marginene altså gikk rett vei på en spennende 3000m. På de to korte distansene ble det 15. plass og ny pers (40,22) på 500m og 4. plass på 1000m. Sammenlagt ble hun nummer 3.

Løpene gikk i strålende solskinn på en bane som ligger omtrent 1000m over havet. På morgenen var det gode forhold, men utover dagen ble det tyngre - akkurat som Ragne fryktet på forhånd.

 Nå reiser Ragne direkte til Calgary for å avslutte sesongen med VM allround.

 

Tekst og bilder: Jo Wiklund

Gull til Ragne, ASK og Norge!

Gull til Ragne, ASK og Norge!

Medaljevinnerne på 3000 meter. Fra venstre: Robin Groot, Ragne og Karolina Bosiek

Medaljevinnerne på 3000 meter. Fra venstre: Robin Groot, Ragne og Karolina Bosiek

Ragne på toppen av seierspallen på 3000 meter.

Ragne på toppen av seierspallen på 3000 meter.

Gullkarusell nr 3

Årets siste Gullkarusell gikk av stabelen i kveld. Heldigvis sluttet snøværet akkurat i tide før løpene som startet kl 18:15. Det var mye snø på indre bane og noen tilløp til snøballkrig, men i løpebanen var isen brukbar.

Rundt 15 barn fra Skøyteskolen gikk 100m. Først en fellesstart og så parvis på tid. Noen tok en “pingvin” til help, men alle kom til mål. Kanskje er disse beskjedne skøyteskjærene den spede begynnelsen for en ny Allan eller en ny Ragne?

Etterpå fikk de som ville, prøve seg på en 400 meter fellesstart før klubbens egne løpere slapp til, ispedd noen gjesteløpere. I alt var det nesten 30 løpere fra 10-årsklassen og opp til veteran som gikk 400 meter eller 500 meter. 400-meteren måtte gå på uvannet is, mens det ble vannet foran 500-meteren. De beste tidene krøp da lavt ned på 39-tallet.

Resultater

Klikk på bildet under for å se flere (Fotos: Jo Wiklund og Sven-Åge Svensson)Allan og Ragne i sitt første senior-VM!

Småsyk Allan meldte forfall på 1500m

Allan har ikke vært bra etter forrige helg og har bl.a. måttet holde senga. På lørdagens 1000m i VM var Allan ikke helt i form ennå. Han fikk tiden 1.10,11 og ble nr 23. Søndag overlot han derfor sin plass på 1500m til Sindre Henriksen. Sindre gikk inn til en 13.plass på 1.45,77. En litt overraskende vinner ble Thomas Krol/NED på sterke 1.42,58. Sverre Lunde Pedersen gikk også en strålende 1500m på 1.43,16 og knep 2.plassen foran sterke navn som Yuskov, Ichinoe og Nuis. Synd vi ikke fikk se hva Allan i sin beste form kunne ha utrettet.

Ragne med ny norsk juniorrekord

Ragne var tatt ut til å gå 3000m, 1000m og 1500m. Hun nøyde seg med å gå 1500m, siden junior-VM starter allerede førskommende fredag. Ragne måtte spille annenfiolin i par med Antoinette de Jong og endte på 19.plass blant 24 startende. Tiden 1.57,59 var imidlertid ny pers og ny norsk juniorrekord. Vinner på 1500m var Ireen Wüst med den meget sterke tiden 1.52,81.

Marius på pallen i neo-sr WC i Baselga

Vi tar også med at Marius Bratli gikk WC Neo-senior i Baselga. Lørdag ble det 6. plass på 1000m med 1.14,58. Søndag fikk han tiden 36,44 som var delt tredjeplass. (Dette er en utendørsbane så tidene er ikke sammenlignbare med Inzell.)

Resultater Inzell

Ragne (indre) mens hun ennå hadde kontakt med Antoinette de Jong (Foto: NRK TV)

Ragne (indre) mens hun ennå hadde kontakt med Antoinette de Jong (Foto: NRK TV)

"Ikke helt dagen" for våre løpere i WC

Vi er kanskje blitt forvente med gode prestasjoner av våre to toppløpere - Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund - i vinter. Under World Cup-løpene på Hamar i helgen, klarte de ikke helt å følge opp.

På lørdag besatte Ragne 20de og siste plass på 1000m med 1.18,56. På plassen foran seg hadde hun imidlertid Hege Bøkko. Vant gjorde Brittany Bowe/USA med 1.14,79. På 1500 m på søndag fikk Ragne 16.plass med 2.00.23. Vinner her var også Bowe med 1.55,89. Selv sa Ragne at “det var tungt” og “ikke bra nok”. Vi håper det er forbigående!

Allan presterte å bli disket for tjuvstart på 1000m på lørdag. Dermed fikk han ikke vist seg fram for hjemmepublikummet, men det var en ny sjanse på 1500 m på søndag. Løpet var slett ikke verst. Tiden 1.46,93 holdt til 9. plass. Allan fortalte at han var litt forkjølet og “fikk ikke luft”. Han behøvde ikke å ha gått så mange tideler fortere for å komme på pallen. Håvard Bøkko tok 2.plassen med 1.46,28. Suveren vinner var imidlertid Dennis Yuskov/RUS på 1.44,95!

Vi tror egentlig at Allan gikk et svært godt løp etter omstendighetene - om det var lurt med tanke på enkeltdistanse-VM, får tiden vise.

Resultater

Allan og Ragne i aksjon under helgens World Cup. (Fotos fra NRK TV)

Allan og Ragne i aksjon under helgens World Cup. (Fotos fra NRK TV)


Skøytehistorisk begivenhet

Lørdag 26.1.2019 vil stå som en skøytehistorisk begivenhet av de skjedene. Morgendagens Skøyte Ess hadde invitert til en mimrefest over en av tidenes største milslukere og 50 år siden han satte sin legendariske verdensrekord på 10.000m med tiden 15.16.1. Det er ingen ringere enn ASK løperen Per Willy «Betong» Guttormsen vi snakker om. Per Willy har vært lenket til rullestol etter et slagtilfelle for noen år tilbake hvor han også mistet taleevnen, men ellers er han helt klar og moret seg tydelig over møtet med gamle skøytevenner.

Det var med stor spenning man så frem til om han var frisk not til å ta turen til Skøytemuseet denne lørdags ettermiddagen. Det gjorde han selv om han kvelden i forveien hadde falt stygt på badet og brekt to ribben og skade hånden.

Hvilken ettermiddag det ble. En rekke av løperne fra den gang hadde møtt opp sammen med Knut Kupper’n Johannesen, Tor Berg og Kees Verkerk i spissen. De fleste nålevende skøytelegender fra seksti og syttitallet var tilstede, i alt over 150 personer. En rekke ASK veteraner hadde også tatt turen. Bandet «Skeive Skøyter» med Carl Erik Sando, Roar Tollefsen og Kai Stenshjemmet tok oss igjennom noen gode gamle skøytesvisker. Vi fikk et gjensyn med skøytebegivenheter fra sekstitallet med en rekke videoklipp. Spesielt artig var det å få Kees sine kommentarer til det legendariske 10.000m løpet fra VM i Deventer i 1969 hvor Per Willy og Kees gikk sammen i par og Kees kunne vunnet VM dersom han vant 10.000m siden han allerede hadde vunnet to distanser. Kees ledet på det meste med nesten en langside på Per Willy, men i den sterke vinden viste Betong hva han var bygd av. Han begynte å ta inn på Kees og ved siste passering lå han kun et par sekunder bak. Nedover vekslingssiden så det fremdeles ut til at Kees skulle vinne paret og ved utgangen av siste sving var Per Willy fremdeles bak. Det ble en forrykende spurt og i mål var Per Willy et tiendels sekund foran.   

Knut fortalte oss også hvordan Per Willy fikk tilnavnet Betong. Han var en uhyre veltrent utøver og en ordentlig tøffing. I forbindelse med en trening hvor det varmet opp med kurvball fikk flere et ublidt møte med tøffingen fra Lyngen i Troms. Knut uttalte etter fighten at det var som å møte en betong vegg. Fra da av ble det Betong.

Tekst og Bilder: Henning Hagelund

Per Willy «Betong» Guttormsen

Per Willy «Betong» Guttormsen

Knut “Kupper’n” Johannesen

Knut “Kupper’n” Johannesen

Kees Verkerk

Kees Verkerk

Marius var med på laget som vant team sprint i world cup i Helsinki

Marius Bratli deltok i world cup for junior og neo senior i Helsinki i helgen, og stod for en stor prestasjon da han sammen med Sander Mikkelsen (Jevnaker IL) og Odin By Farstad (Falken IL) vant team sprinten. Han gjorde ellers gode prestasjoner med en femte plass på 500 meter og en sjetteplass på 1000 meter.

Resultater finnes her

Teamsprint_Helsinki.jpg

Vikingløpet i Tønsberg: Eirik og Julie sikret billett til Vikingrace

ASK var representert i flere årsklasser da Tønsbergs Turn arrangerte Vikingløpet for 35 gang.

 

TØNSBERG: Hurtigløpsgruppa i TT  tok imot 150 løpere fra hele landet og flere utenlandske løpere denne helgen. Fra ASK stilte Aron Feiring, Fredrik Colbensen Tveten, Eirik Andersen, Mads Nordhus, Tinius Rambøl Alme, David Luangtep Vangen, Linus Risnes og Julie Berg Sjøbrend.

Oslo-løperne sto for solid innsats, og flere nye “uteperser” ble notert på Maier Arena. To løpere får dessuten muligheten til å møte noen av Europas beste løpere i Thialf senere denne sesongen. Vikingløpet er nemlig årlig kvalifiseringsløp til Vikingrace i Heerenveen.

 

Greide sesongmålet

I 11-årsklassen gikk Eirik Andersen under 50 sekunder utendørs på begge sine 500-metere lørdag. I “snøstormen” søndag, ble tidene noe svakere. Innsatsen holdt likevel i massevis til å “kvalle”: Sammenlagt ble det en 3. plass for Eirik, som får følge av to fra kretsen, Miika Klevstuen (OSK) og Halvor Kjøsterud Erlingsen (Asker), til Friesland i begynnelsen av mars.

Gledelig var det også at treningsivrige Julie fikk klaff i sitt siste Vikingløpet. Distanseseier på 3000 meteren i 16-årsklassen lørdag smakte nok ekstra godt for Aktiv-løperen som til daglig er elev ved Wang Toppidrett på Hamar. Sammenlagt ble det bronse i Tønsberg denne helgen, og i mars går turen igjen til Thialf for Julie med det legendariske skøytenavnet.

Her venter raske makkere, rask is og mange opplevelser.

 

Jubileumsbankett

En bankett ble avholdt i festsalen på Klubben i Tønsberg lørdag kveld. Her stod taco, levende musikk, quiz og lotteri på menyen. Utenlandske gjesteløpere var også på plass.

Det kan ellers nevnes at Speedtigers’ Tinius og Linus var på Kahoot-laget som innkasserte seier – i skarp konkurranse med 250 løpere, trener og foreldre. Som kjent er det minst like viktig å vinne banketten.

All honnør til TT for et flott gjennomført arrangement. Dugnadsgjengen kan trolig utropes til norgesmestre i skyfling av snø etter søndagens innsats.

Resultater finner du her

Tekst og bilder: Monika Risnes

Fornøyde løpere i garderoben søndag: I Vikingrace i Heerenveen i mars får Eirik Andersen (th) selskap av blant andre OSKs Miika Klevstuen.

Fornøyde løpere i garderoben søndag: I Vikingrace i Heerenveen i mars får Eirik Andersen (th) selskap av blant andre OSKs Miika Klevstuen.

På Maier Arena: Fredrik Colbensen Tvedten og Mads Nordhus hilser på statuen av Fred Anton.

På Maier Arena: Fredrik Colbensen Tvedten og Mads Nordhus hilser på statuen av Fred Anton.

Stigende form for Julie Berg Sjøbrend som greide ett av målene for sesongen

Stigende form for Julie Berg Sjøbrend som greide ett av målene for sesongen

Stor deltakelse i NM for veteraner

Aktiv skøyteklubb har mange ivrige veteranløpere (30+), noe som slo ut i stor deltakelse i NM for veteraner i Vikingskipet på Hamar i helgen. Hele 15 ASK-veteraner stilte opp, i tillegg til mange av våre treningskamerater og -venninner i LIK og Oslo Speedskaters. Da det var få andre løp denne helgen hadde arrangørene også tillatt en gjesteklasse hvor det deltok fem ASK-løpere: Axel Haartsen Njøs, Emilie Njøs, August Middelkoop, Marius Bratli og Simen Kroken.

På lørdagen hadde landslaget trening først, så det var optimale forhold i hallen da stevnet startet. Det var nok litt kaldere på søndagen, men det hindret ikke et vell av personlige rekorder og mange spennende oppgjør blant treningskamerater.

Tre Norgesmestere fikk vi også; Sara Hemmer (F60), Andreas Haugerud (M30) og Erik Vea (M65), i tillegg til mange enkeltdistansevinnere.

Det bør også nevnes at klubben stilte opp med mange frivillige både i speakerbua og som funksjonærer på banen, og til og med som arrangører av mesterskapet gjennom NSF Veteran Hurtigløp (John Solem og Jon Gauslaa).

Resultater finnes her

Foto: Hege Eliassen, Marja Haartsen, Snorre Kverndokk

Fra venstre: Ivar Njøs, Snorre Kverndokk, Marja Haartsen og Gerrit Middelkoop

Fra venstre: Ivar Njøs, Snorre Kverndokk, Marja Haartsen og Gerrit Middelkoop

Kurt Feiring og Snorre Kverndokk

Kurt Feiring og Snorre Kverndokk

Odd-Arild Ødegaard

Odd-Arild Ødegaard

Marja Haartsen

Marja Haartsen

Snorre Kverndokk

Snorre Kverndokk

Gullkarusell 2 2018/19

Gullkarusell 2 gikk av stabelen tirsdag 15. januar. Det var en litt kald kveld, særlig for funksjonærene, men skøyteskolebarna og de litt eldre løperne så ikke ut til å la seg merke av det. Løpet begynte med fellesstart på 100 meter for alle som ville. Deretter stilte 17 barn fra skøyteskolen til start på 100 meter, mens 5 stykker gikk 400 meter. For de som fremdeles hadde krefter igjen var det også mulighet for en fellesstart på 400 meter. Resultater for skøyteskolen er ikke lagt ut, men alle kunne få be om å få oppgitt sin tid hvis de ønsket.

Etter at skøyteskolen var ferdig var det klubbløp over 500 meter for klubbens aktive løpere. Her slo Simen Kroken til med en tid på 37-tallet, mens andre ikke var langt unna sin personlige rekord. Nytt i klubbløpsammenheng var en fellesstart over 6 runder. Dette er en distanse man går i Landsmesterskapet, og det var fint for løperne å få trent på dette.

Foto: Snorre Kverndokk og Jo Wiklund

Resultater

Gullkarusell 2 2018-19.jpg
Gullkarusell2 2018-19_2.jpg
Gullkarusell 2 2018-19_4.JPG

ASK-jenter i EM og junior NM

Ragne Wiklund hadde sin debut i et internasjonalt seniormesterskap i helgen, nemlig EM i allround i Collalbo i Italia. Hun var mesterskapets yngste løper og fikk en strålende debut med plasseringer mellom 8 og 10 på de tre distansene hun gikk. Sammenlagt ble hun nummer 11, bare rett bak Ida Njåtun i sammendraget. På 500 meter var hun bare 4 hundredel bak sin personlige rekord fra Salt Lake City i mars i fjor. I følge NRK uttaler trenerne at de tror at Ragne kan bli verdens beste.

Resultater ser du her.

En annen ASK-jente som gjorde det bra i helgen var Julie Berg Sjøbrend. Hun er bare junior B-løper, men deltok i junior NM i allround i Vikingskipet i Hamar. Hun perset på 500 meter på lørdag med 44,22 og var også nær pers på både 1000 meter og 1500 meter. Hun gikk ikke 3000 meteren og ble nummer 16 i sammendraget.

Resultater finner dere her.

Bildet viser Ragne Wiklund og er tatt tidligere denne sesongen.

Ragne.jpg

NC-6: Sterke skøyteresultater i Stavanger

Fem ASK junior- og seniorløpere deltok på Norgescup 6 i Sørmarka Arena Ishall lør/søn 5-6 jan. 2019. Simen Kroken og Marius Bratli tok pallplasser på flere sprintløp av høy internasjonal klasse til lavlandsbane å være. Gutta holder nesten på å slå sine egne rekorder fra Salt Lake City!


Emilie Sparre Njøs (junior) var nok gladest etter fire løp, og tok nye perser med 45,41 på 500m og 1.34,57 på 1000m. Gratulerer! Og pappaen til Emilie, Ivar Njøs (Leinstrand løper) og ASK-trener skal vi ikke fortelle alderen på, 39,12 på 500m er uforskammet bra!


Marius slo til med 36,50 og 36,48 på 500m og 1.13,19 på 1000m. Simen gikk også godt og fikk 36,68 og 36,47 på 500m og 2.00,19 på 1500m.


Thomas L. Eriksen fikk 39,28 på 500m, 1.16,40 på 1000m og 1.57,38 på 1500m. Sistnevnte holdt til en fin 8 plass av 36 løpere. Det viser at formen er på vei. Studenten Mii Erik Haugård fikk god skøytetrening med sine tidligere lagkompiser. Mii Erik ble disket og var uheldig å falle på de to 500 meterne, men fikk til et godt 1000m løp på 1.20,46.


Alt i alt en fin sportslig skøytehelg for Aktiv SKs elitelag i Stavanger, samtidig som Aktiv SKs yngre løpere deltok under Hamarlekene i Vikingskipet.

Resultater ligger her.

Tekst: Per Otto Linnestad.

Bilder fra Aktivs Facebook-side.

NC6-1.jpg
Nc6-4.jpg
NC6-3.jpg

Hamarlekene 5-6. januar

Aktiv skøyteklubb stilte med 14 løpere, fra rekrutt til junior B, under Hamarlekene i Vikingskipet 5. og 6. januar. Dette er ett av årets høydepunkter for våre yngre løpere, og som vanlig var det pizza i byen på lørdagskvelden. Det ble satt mange perser, og ett av de mest spennende løpene var samløpet på 500 meter mellom David Vangen og Linus Risnes på lørdagen, hvor de endte om med lik tid, nemlig 43,69.

For resultater, se her

Bildene er tatt av Signe Marie Rambøl Alme

Hamarlekene 1.jpg
Hamarlekene 3.jpg
Hamarlekene 2.jpg

Klubbmesterskap i romjulen

Klubbmesterskapet til Aktiv skøyteklubb ble arrangert 29. desember. 21 løpere fra klubben deltok i tillegg til at det var en stor gjesteklasse med 12 løpere. Følgende løpere ble klubbmestere: Inka Boldingh Debernard, Eirik Andersen, Maiken Nerstad Gundersen, Linus August Risnes, Viktor Smedstad Haukaas, August Middelkoop, Mii Erik Haugård og Thor-Andrè Pedersen. Gratulerer til alle sammen! Takk også til alle som stilte som funksjonærer denne romjulsdagen.

Resultater finner dere her.

Bildet viser tidtakerne Monika Risnes, Dag Bjørnstad og Kjell Svean. (Bildet er er hentet med tillatelse fra Kjell Sveans Facebook-side).

Klubbmesterskap.jpg

NM i allround og sprint 29-30. desember

IMG_0106.JPG

Aktiv hadde flere løpere med i NM denne romjulshelgen 29-30. desember. I Arendal ble det arrangert NM i allround, mens det ble arrangert NM i sprint både for juniorer og seniorer på Gol. Den som kom høyest i sammendraget fra Aktiv var Ragne Wiklund som fikk sølv i kvinner allround. En flott prestasjon! Allan Dahl Johansson deltok i menn senior, men trakk seg etter første dag etter en 5. og 6. plass på henholdsvis 500 meter og 5000 meter.

I sprint hadde vi løpere i både senior og juniorklassen. I junior kvinner ble Julie Berg Sjøbrend nummer 12 og Emilie Sparre Njøs nummer 20, mens i menn senior ble Marius Bratlie beste Aktivløper med en sjuendeplass. Simen Kroken ble nummer 9.

Bildet er tatt av Jo Wiklund.

Resultater finner dere her:

NM Allround

NM Sprint

Gullkarusell 1 2018/19

IMG_6853.JPG

Sesongens første Gullkarusell ble arrangert tirsdag 11. desember. Det var god deltakelse fra alle nivåer på skøyteskolen. Blå og grønn gruppe gikk 100 meter, mens rød gruppe (den eldste gruppen) fikk prøve seg på 400 meter. For mange ble dette deres første skøyteløp, mens andre var også med i fjor. Denne delen ble avslutte med en fellesstart på 400 meter. Etter at skøyteskolen og rekruttene hadde gått 400 meter, ble det arrangert klubbløp over 500 meter for alle fra 11 årsklassen til veteraner.

Som følge av nye bestemmelser har arrangementskomiteen valg ikke å publisere resultater for barn fra 10 år og nedover (dvs. rekrutter). Dette er også årsaken til at det har tatt litt tid før resultatene ble lagt ut.

Resultater fra 11 år og oppover finner dere HER.

Allan og Ragne fortsetter fremgangen!

Under World Cup-løpene i Heerenveen/NED gjorde våre to representasjonsløpere nye flotte løp. Allan ble igjen beste norske på 1500 meter med en 6. plass og tiden 1.44,81. Det var bare et drøyt sekund etter vinneren Thomas Kroll/NED. Fire av løperne foran Allan deltok ikke forrige week-end, så det var en meget sterk prestasjon av Allan. Han er nå virkelig en å regne med i verdenseliten. Allan overrasket også med en 10-plass på 1000 meter. Tiden 1.08,9 var også bare ca ett sekund bak vinneren Kjeld Nuis/NED. Allan er jo ingen sprinter, men sisterunden på 25,9 var det absolutt ingen som straffet.

Ragne gikk gode løp på 1500 meter og 1000 meter med hhv. 1.57,86 og 1.17,35. Den siste var personlig rekord. Plasseringene var imidlertid svake, så hun ligger nok litt utsatt til i A-gruppa. Det vi venter på, er imidlertid at Ragne skal skal ta steget opp i A-gruppa på 3000m. Hun ble nå nummer 5 i B-gruppa på ny personlig rekord og ny norsk juniorrekord med 4.07,31 - like bak Ida Njåtun.

Resultater

Allan hever fornøyd fingeren etter målgang på 1500 meter (foto fra ra NRK TV)

Allan hever fornøyd fingeren etter målgang på 1500 meter (foto fra ra NRK TV)